Eiropas Komisija organizē konkursu “ES Veselības Balva 2019”!

Aptaukošanās un liekā svara jautājums ir kļuvis par izaicinājumu ne tikai Eiropas Savienībā, bet visā pasaulē. Problēmas risināšanā ir aktīvi jāiesaistās sabiedrībai, tostarp vietējām pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām, un arī skolām. Jo īpaši svarīgi ir risināt problēmu bērnu un jauniešu vidū, kas ir sabiedrības jūtīgākā daļa.

Tādēļ Eiropas Komisija (EK) šogad organizē konkursu “ES Veselības Balva 2019”. Konkursa mērķis ir pievērst uzmanību veselīga uztura jautājumiem un tām aktivitātēm, kas palīdz novērst bērnu un jauniešu aptaukošanos. EK aicina konkursam pieteikt pilsētu (pašvaldību), nevalstisko organizāciju un individuālu skolu īstenotās aktivitātes, kas veicina šī gada konkursam izvirzītā mērķa sasniegšanu.

Konkursa uzvarētāji tiks noskaidroti trīs kategorijās – pilsēta (pašvaldība), nevalstiskā organizācija un skola. Uzvarētājiem katrā kategorijā tiks piešķirta balva 100 000 eiro apmērā.

Konkursam var pieteikt gan tās aktivitātes, kas jau noslēgušās (bet ne agrāk kā 2016. gada 1. janvārī), gan arī tās, kas joprojām norisinās.

Konkursa aktivitāšu mērķauditorija ir 6-18 gadus veci bērni un jaunieši. Svarīgs nosacījums jāņem vērā arī pilsētām un pašvaldībām: konkursā pilsētu kategorijā var piedalīties tikai tās pilsētas vai pašvaldības, kurās ir vismaz 30 000 iedzīvotāju. Katrs konkursa dalībnieks var iesniegt tikai vienu konkursa pieteikumu.

Konkurss tostarp varētu būt iespēja arī plašākai Eiropas Savienības sabiedrībai parādīt aktivitātes, kas Latvijā īstenotas programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros. Taču pieteikt var arī citas aktivitātes, kas atbilst konkursa mērķim.

Pieteikumi konkursam “ES Veselības Balva 2019” jāsniedz tiešsaistes formā līdz 2019. gada 13. maijam (plkst. 11:00).

Plašāka informācija par konkursu, tostarp atbilstības, atlases un balvas piešķiršanas kritēriji, ir pieejami Eiropas Komisijas “ES Veselības Balva 2019” tīmekļa vietnē.

Oficiālā Eiropas Komisijas ziņa par konkursu (PDF, angļu valodā)

Konkursa plakāts (PDF, angļu valodā)