Sagatavoti materiāli pedagogiem par pārtiku, tās ražošanu

Programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros ir sagatavoti daudzveidīgi materiāli pedagogiem, lai mācību stundas skolēniem par šo tēmu padarītu interesantākas.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mūžizglītības centrs projekta ietvaros ir izstrādājis metodisko materiālu un praktisko uzdevumu kopu pirmsskolas iestādēm un skolām, lai paplašinātu pirmskolas un pamatskolas vecuma bērnu zināšanas par lauksaimniecību un pārtikas ražošanu. Tiks apskatīti jautājumi par sezonai un reģionam raksturīgiem produktiem, vietējām pārtikas ķēdēm, pārtikas produktu izvēli un to ietekmi uz veselību, veselīga uztura pamatprincipu ievērošanu un pārtikas produktu izšķērdēšanu.

Izvēlētā un aprakstītā metodika dod iespēju bērniem un skolēniem stundās gūt daudzveidīgu tiešu pieredzi, pētīt, eksperimentēt un atklāt (mēģinot un kļūdoties), sākot no pirmo priekšstatu veidošanas par augļiem, dārzeņiem un pienu kā pārtikas produktiem, to iekļaušanu ēdienreizēs līdz izpratnei par to uztura vērtību, audzēšanas veidiem un nozīmi, kā arī ēdienu gatavošanu un minēto produktu taupīgu izmantošanu.

Materiālus var lejuplādēt programmas “Piens un augļi skolai” mājas lapas www.piensaugliskolai.lv sadaļā “Materiāli pedagogiem”.

16.10.2018.

Publicēts: 16.10.2018

Skip to content