Piens mums sniedz daudz un dažādus produktus, kas var būt gan ar saldu, gan arī ar skābu garšu. Kas un kā pārstrādā pienu? Kad tas nonāk rūpnīcā, speciālisti ar īpašas receptes palīdzību to sagatavo, lai piens būtu kvalitatīvs un arī piemērots uzglabāšanai.
Piemēram – pasterizēšanas process nodrošina to, ka piens ilgāk uzglabājas svaigs. Jo zemāka ir procesa temperatūra, jo īsāks ir piena pakas uzglabāšanas laiks ledusskapī. Savukārt, ja pasterizēšanu veic augstākā temperatūrā, tad piena paku var nelikt ledusskapī un piens būs svaigs ilgāku laiku.
Pienu pārstrādā veselīgajos skābpiena produktos, dažādos biezpiena un siera izstrādājumos, ko lietojam ikdienā. Un vai zināji, ka no piena ražo arī tik gardo saldējumu? Iepazīsties ar programmas “Piens un augļi” nākamo video!
Publicēts: 08.11.2023