17. maijā plkst. 10:00 Dārzkopības institūtā Dobelē tiks organizēts pirmais seminārs pedagogiem “No lauka līdz galdam”. Semināra tēma būs saistīta ar vietējās lauksaimniecības tradīcijām, iespējām un nākotnes risinājumiem. Pedagogi ar pasniedzējiem diskutēs par lauksaimniecības attīstību Latvijā, izzinās augļu un ogu pārstrādes procesus skolēnu pilnvērtīgas ēdienkartes izveidei, kā arī degustēs vietējos produktus ceriņu pavēnī.
Seminārs Dobelē ir pirmais no semināru cikla “No lauka līdz galdam” Latvijā, kas veidots saistībā ar programmu “Augļi un piens skolai”.
Semināri norisināsies:
17.05.2019 plkst.10.00. APP Dārzkopības institūts (Graudu iela 1, Dobele). Ceriņdārzs, mājās ražotas sukādes, pankūkas svaigā gaisā.
06.06.2019 plkst.10.00 SIA “Latgales darzeņu loģistika” (“Dzintari”, Tutāni, Cirmas pagasts, Ludzas novads). Ziemas tomāti, inovatīva siltumnīca, atjaunojama enerģija – domā zaļi, tomātu zupa brīvā dabā.
11.06.2019 plkst.10.00 Pūres dārzkopības pētījumu centrs (Abavas iela 2, Pūre, Tukuma novads). Augļudārzi, augļu glabātuve, salikšanas karuselis, dārzeņu zupa un Pūres našķi brīvā dabā.
12.06.2019 plkst.10.00 ZS “Līvi” (Bērzaunes pagasts, Madonas novads). Kazas, kaziņas, siera ražotne, siers ar tomātu zupu un citāds saldējums.
13.06.2019 plkst.10.00 KS “Baltijas darzeņi” (“Jaunbajāri”, Salaspils novads). Loģistika, “Ezerkauliņi”, pārstrāde, atjaunojama enerģija – domā zaļi.
Izglītojošā semināra laikā varēs iepazīties ar labās prakses piemēriem, vietējās lauksaimniecības tradīcijām, iespējām un nākotnes risinājumiem.
Semināra nobeigumā tiks izsniegts sertifikāts.
13.05.2019.
Publicēts: 13.05.2019